Vad innebär det att åka på utbytesår

Mon Sep 02 2024

Att åka på utbytesår i unga år har massor med fördelar. Det är inte bara språkkunskaperna och självförtroendet som växer. Även förmågan att lösa problem, samarbeta och finna nya vänner står på listan. Dessutom kommer du att ha en massa härliga och oförglömliga minnen för resten av livet!

Tänk att kunna prata ett annat språk helt flytande! Tänk alla människor du kan prata med och förstå, vilket äventyr det kommer att bli! Du kommer att uppleva så mycket och lära dig massor, inte bara i skolan, utan även tillsammans med dina nya kompisar och din värdfamilj. Och när det är dags att söka jobb är kunskaper i språk många gånger efterfrågat.

Att åka på ett utbytesår innebär helt enkelt att du:

  • Tar en paus från studierna här hemma
  • Istället studerar på gymnasiet i ett annat land
  • Du bor hos en värdfamilj som blir som ditt andra hem
  • Lär känna en helt ny kultur och nya vänner för livet
  • När du kommer hem fortsätter du med dina studier

Det är många som gärna vill studera utomlands någon gång i livet, och att bli utbytesstudent i unga år är ett mycket bra val. Ett utbytesår varar oftast i 10 månader, alltså som ett helt läsår, men du kan också åka i 5 månader och i vissa fall bara 3 månader. Det är upp till dig och vad som passar bäst för dig.

Hör av dig till oss på STS. Vi hjälper dig att hitta det bästa utbytesåret för dig. Kanske är det USA med de klassiska gula bussarna och prom naight, eller är det kanske inom Europa som Spanien, Tyskland eller Italien? Vi erbjuder också utbytesår till Australien, Nya Zeeland, Japan och Argentina. Dessutom kan du många gånger önska om du vill utöva en speciell sport eller läsa ett speciellt ämne.

Valet är ditt! Anmäl dig till ett informationsmöte eller ring oss direkt!